Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune biciclete 2022

Alegerea unei biciclete poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 biciclete disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Bicicleta este unul dintre cele mai ├«ndr─âgite mijloace de deplasare, at├ót de copii, ca mijloc de distrac╚Ťie ╚Öi relaxare, c├ót ╚Öi de adul╚Ťi. Pentru ace╚Ötia din urm─â, bicicleta poate fi ╚Öi un mijloc important de deplasare, mai ales ├«n zonele urbane aglomerate. O biciclet─â bun─â v─â poate face via╚Ťa mult mai frumoas─â ╚Öi mai u╚Öoar─â. Cum alege╚Ťi ├«ns─â o biciclet─â de calitate, potrivit─â nevoilor dumneavoastr─â din oferta de biciclete de pe pia╚Ť─â, at├ót de numeroas─â ╚Öi de divers─â?

Ne-am g├óndit s─â v─â sprijinim ├«n demersul de achizi╚Ťie cu c├óteva informa╚Ťii ╚Öi recomand─âri privind criteriile de alegere a celor mai bune biciclete, ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele dumneavoastr─â. Informa╚Ťiile tehnice oferite ├«n acest articol se bazeaz─â at├ót pe p─ârerile speciali╚Ötilor, c├ót ╚Öi pe cele ale bicicli╚Ötilor care se bucur─â deja de acest mijloc de transport.

Tipuri de biciclete

Bicicleta de oraș

Acest model de biciclet─â vizeaz─â ├«n primul r├ónd confortul ╚Öi siguran╚Ťa celui ce o folose╚Öte. Bicicleta de ora╚Ö trebuie s─â fie u╚Öor de manevrat, mai ales la viteze medii ╚Öi s─â dispun─â de suspensii bune pe fa╚Ť─â pentru a trece u╚Öor peste gropile sau bordurile ├«nt├ólnite ├«n ora╚Ö. Acest model de biciclet─â trebuie s─â fie c├ót mai comod de pedalat pentru a nu obosi prea mult p├ón─â la destina╚Ťie. Dac─â distan╚Ťele de parcurs sunt foare lungi, alege╚Ťi biciclete cu ro╚Ťi mari, iar dac─â distan╚Ťele sunt mai scurte pute╚Ťi opta pentru o biciclet─â cu ro╚Ťi mai mici.

Bicicleta pliabil─â

Acest tip de bicicleta este varianta mai modern─â a bicicletei de ora╚Ö, av├ónd avantajul de a fi u╚Öor de montat ╚Öi de demontat. Bicicleta pliabil─â este extrem de u╚Öor de transportat prin diverse mijloace de transport ╚Öi, cu ajutorul ei, pute╚Ťi ajunge rapid ├«n orice loc din ora╚Ö, indiferent de c├ót de aglomerat este acesta.

Bicicleta cursier─â

Acest model de biciclet─â este alegerea perfect─â pentru cei care-╚Öi doresc un mijloc de transport ce poate atinge viteze mari. Se folose╚Öte ├«n mod special ├«n cadrul concursurilor pasiona╚Ťilor de biciclism. La un astfel de model, pedalatul vine la pachet cu adrenalina ╚Öi senza╚Ťiile tari la viteze maxime. Dezavantajul acestui model de biciclet─â este c─â sunt destinate ├«n mod special mersului pe asfalt, iar pe alte suprafe╚Ťe nu sunt foarte comode.

Bicicleta mountainbike

├Än cazul acesta vorbim de un model de biciclet─â foarte rezistent, u╚Öor de manevrat, dar mai greu dec├ót o biciclet─â cursier─â. Bicicleta montainbike este astfel conceput─â ├«nc├ót are ro╚Ťile mai mari, cu cauciucuri mai groase, dar ╚Öi o construc╚Ťie diferit─â a cadrului ├«n ceea ce privesc dimensiunile ╚Öi unghiurile. Acest modelul de biciclet─â este astfel conceput ├«nc├ót s─â ofere mult─â stabilitate ╚Öi mult─â adrenalin─â pe terenurile mai accidentate.

Caracteristicile tehnice ale unei biciclete de calitate

├Än─âl╚Ťimea

Cu siguran╚Ť─â, ├«n─âl╚Ťimea este un criteriu esen╚Ťial ├«n alegerea bicicletei preferate. Orice biciclet─â trebuie aleas─â ├«n func╚Ťie de ├«n─âl╚Ťimea celui care o cump─âr─â. ╚Üin├ónd cont de acest aspect acomodarea la bicicleta achizi╚Ťionat─â se va face f─âr─â niciun fel de problem─â.

Cadrul

Putem spune c─â acest element component al bicicletei este foarte important pentru orice biciclist ╚Öi acesta este motivul pentru care multe persoane investesc sume destul de mari ├«n cadre de performan╚Ť─â. ├Än general, cadrul unei biciclete este confec╚Ťionat din aluminiu, un material destul de u╚Öor, ieftin, dar care rezist─â mai pu╚Ťin ├«n timp. Dac─â vre╚Ťi un cadru de calitate pute╚Ťi investi ├«n modele de carbon sau titaniu, mult mai rezistente ├«n timp, dar mai scumpe ca pre╚Ť.

Jantele bicicletei

Jantele unei biciclete sunt un criteriu important de alegere. Cele mai ├«nt├ólnite jante sunt cele din aluminiu, datorit─â faptului c─â sunt rezistente, u╚Öoare, nu se oxideaz─â, se repar─â destul de u╚Öor ╚Öi f─âr─â costuri mari. Un alt material de fabricare al jantelor poate fi carbonul, dar acest material este mai scump ╚Öi mai fragil ╚Öi se folose╚Öte mai ales ├«n cadrul unor competi╚Ťii

Jantele sunt mai rezistente mai ales dac─â au profil dublu. Cel simplu nu este at├ót de rezistent, iar cel triplu poate fi greoi ├«n anumite situa╚Ťii.

Numărul și tipul de suspensii

Suspensiile v─â ajut─â sa amortiza╚Ťi ╚Öocurile atunci cand merge╚Ťi cu bicicleta pe teren accidentat. Cele mai bune biciclete sunt cele cu ambele tipuri de suspensii (fa╚Ť─â ╚Öi spate) sau cu suspensii doar pe spate. Suspensii cu arc sunt cele mai folosite, ├«ns─â bicicli╚Ötii profesioni╚Öti aleg suspensiile hidraulice, mult mai eficiente, dar ╚Öi mai costisitoare ca ├«ntre╚Ťinere.

Frânele

Sistemul de fr├ónare este foarte important mai ales pentru a avea siguran╚Ť─â ├«n timpul c─âl─âtoriei. Legat de sistemul de fr├ónare contez─â timpul de fr├ónare, esen╚Ťial pentru a reduce distan╚Ťa de fr├ón─â ├«n situa╚Ťiile dificile. ├Än func╚Ťie de locul de amplasare a sistemului de fr├ónare, avem dou─â tipuri de fr├óne:

  • Sistemele de fr├ónare pe jant─â – acestea sunt cele mai cunoscute, deoarece sunt accesibile ca pre╚Ť ╚Öi u╚Öor de reparat. Fr├óna pe jant─â se potrive╚Öte doar pentru plimb─ârile mai lejere ╚Öi nu face fa╚Ť─â la curse mai intense sau pe terenuri accidentate. Dac─â ├«ns─â va dori╚Ťi o siguran╚Ť─â sporit─â pute╚Ťi lua fr├ónele pe jante hidraulice, deoarece acestea sunt sigure chiar ╚Öi ├«n cazul unor activit─â╚Ťi extreme.
  • Sistemele de fr├ónare pe disc – aceste sisteme de fr├ónare sunt ceva mai grele dec├ót primul tip, dar ├«n schimb ofer─â un timp de r─âspuns mai bun. Un mare avantaj al fr├ónelor pe disc este legat de faptul c─â func╚Ťioneaz─â ideal indiferent de vreme. Se recomand─â acest sistem de fr├ónare pentru bicicletele de teren sau pentru plimb─ârile externe pe terenuri accidentate.

Alegerea celei mai bune biciclete depinde de nevoile personale ale cump─âr─âtorului

Din cele prezentate ├«n articolul nostru se poate trage o concluzie evident─â: decizia de achizi╚Ťie a bicicletei potrivite depinde de nevoile personale a fiec─ârui cump─âr─âtor. Trebuie ├«ns─â s─â nu face╚Ťi rabat de la calitate, chiar dac─â acest lucru ├«nseamn─â un pre╚Ť de achizi╚Ťie mai mare. Dac─â ╚Ťine╚Ťi cont de recomad─ârile noastre, alegerea celei mai potrivite bicilete pentru dumneavoastr─â nu va fi o problem─â.

Pute╚Ťi s─â face╚Ťi aceast─â achizi╚Ťie ├«n mediul on line, datorit─â multiplelor avantaje aduse de acest tip de a face cump─âr─âturi. Ve╚Ťi avea acces la multe oferte de biciclete, ├«ntr-un timp mult mai scurt, la pre╚Ťuri mai avantajoase ╚Öi cu transportul asigurat. Alegea unor branduri produc─âtoare cunoscute poate constitui o garan╚Ťie ├«n plus c─â ve╚Ťi avea aparte de o biciclet─â de calitate, de care s─â v─â pute╚Ťi bucura c├ót mai mult timp.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 22 In medie: 4.4
Back to top button