Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune biciclete fitness 2022

├Än condi╚Ťiile actuale ├«n care suntem nevoi╚Ťi s─â ne petrecem tot mai mult timp ├«n spa╚Ťiul propriei locuin╚Ťe, achizi╚Ťia unei biciclete de fitness ieftine ╚Öi bune devine o prioritate. Cu ajutorul ei nu doar c─â pute╚Ťi s─â v─â men╚Ťine╚Ťi s─ân─âtatea fizica ╚Öi psihic─â ├«n condi╚Ťii optime, dar pute╚Ťi face ╚Öi economii la buget. Alegerea celei mai bune biciclete fitness devine ├«ns─â dificil─â dac─â nu ╚Öti╚Ťi cum s─â analiza╚Ťi bogata ofert─â de biciclete fitness de pe pia╚Ťa comercial─â.

De aceea, lu├ónd ├«n considerare p─ârerea despre bicicletele de fitness exprimate de speciali╚Ötilor, dar ╚Öi p─ârerea utilizatorilor obi╚Önui╚Ťi, am conceput un set de criterii tehnice de selec╚Ťie. Cu ajutorul lor pute╚Ťi aborda cu ├«ncredere oferta de biciclete fitness de pe pia╚Ť─â ╚Öi s─â alege╚Ťi cel mai potrivit model pentru nevoile dumneavoastr─â

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul
1 din 10
4.9
3 din 10
4.7
4 din 10
4.6
5 din 10
4.6
7 din 10
4.5
8 din 10
4.4
9 din 10
4.3
10 din 10
4.3

Principalele caracteristici tehnice ale unei bune biciclete fitness

Sistemul de frânare

Sistemul de fr├ónare este principalul aspect de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont ├«n alegerea unei biciclete fitness de calitate. Pe pia╚Ť─â exist─â mai multe variante de sisteme de fr├ónare:

Frânarea cu volantă

Cel mai simplu tip de fr├ónare sau de rezisten╚Ť─â este cel natural cu volant─â. Practic o volant─â de 3-20 de kilograme este cea care este pus─â ├«n mi╚Öcare odat─â ce vei ├«ncepe s─â pedalezi. Dezavantajul este lipasa unor trepte de rezisten╚Ť─â, iar dac─â scapi ├«n mi╚Öcare pedalele exist─â riscul unor accident─âri.

Frânare mecanică

Este un model volant mult mai u╚Öor, ├«ntre 5 ╚Öi 10 kg, dotat cu trepte de rezisten╚Ť─â ce pot fi reglate fie ├«n timpul exerci╚Ťiului, fie ├«nainte de exerci╚Ťiu. Aceste modele pot fi fie mecanice, fie electroce ÔÇô cele ce permit reglarea rezisten╚Ťei ├«n timpul exerci╚Ťiului ╚Öi implic─â mai mult efort din partea utilizatorului. Dezavantajul acestui model este acela c─â datorit─â frec─ârii mecanice produce un zgomot nepl─âcut.

Frânare magnetică

Acesta este un sistem de fr├ónare care folose╚Öte for╚Ťa electro-magnetic─â pentru a modifica rezisten╚Ťele. Rezisten╚Ťa la pedalare se va seta, nu ├«n func╚Ťie de ritmul de pedalare, ci din buton. Astfel ori de c├óte ori vei vrea s─â modifici rezisten╚Ťa va trebui s─â faci acest lucru acces├ónd acest buton. Acest model de fr├ón─â prezint─â dou─â avantaje:

  • nu au nevoie de o ├«ntre╚Ťinere deosebit─â, spre deosebire de cele cu fr├ónare mecanic─â;
  • sunt foarte silen╚Ťioase.

Toate bicicletele de tip spinner sunt dotate cu acest sistem de frânare și intră în categoria bicicletelor fitness performante.

Frânare cu fluid

Acesta este un model mai scump, la care volantul este ├«nlocuit cu o elice care este scufundat─â ├«ntr-un ulei ce are proprietate dea a-╚Öi m─âri gradul de v├óscozitate odat─â cu gradul de temperatur─â mai ridicat. Dintre avantajele acestui sistem amintim silen╚Ťiozitatea ╚Öi experien╚Ťa de pedalare c├ót mai apropiat─â de cea real─â. Dezavantaje sunt pre╚Ťul ridicat ╚Öi ├«ntre╚Ťinerea mai dificil─â.

Frânare cu aer

Func╚Ťioneaz─â cam pe acela╚Öi principiu ca ╚Öi cele cu fr├ónare fluid─â, doar c─â ├«n loc de ulei, elicea folose╚Öte aerul pentru a cre╚Öte rezisten╚Ťa pe m─âsur─â ce ritmul pedal─ârii devine din ce ├«n ce mai alert. Este un model silen╚Ťios care nu are nevoie de o ├«ntre╚Ťinere preten╚Ťioas─â, ╚Öi care ofer─â o experien╚Ť─â de pedalare veritabil─â, uneori cureaua fiind ├«nlocuit─â cu un lan╚Ť de biciclet─â. Dezavantajele sunt pre╚Ťul ridicat ╚Öi oferta s─ârac├« de pe pia╚Ťa comercial─â.

Dimensiuni și greutate

Aceste caracteristici fizice sunt foarte importante ├«n alegerea bicicletei potrivite ╚Öi trebuie corelate direct cu greutatea ╚Öi ├«n─âl╚Ťimea utilizatorului. Verifica╚Ťi dac─â produsului se poate ajusta ca dimensiuni ╚Öi pentru ce greutate a utilizatorul este recomandat─â pentru a evita eventuale nepotriviri. ├Än plus, bicicleta trebuie s─â se potriveasc─â ╚Öi spa╚Ťiului din camer─â, pentru a beneficia de tot confortul dorit ├«n intimitatea casei dumneavoastr─â.

Stabilitatea

Un criteriu important de selec╚Ťie este ╚Öi stabilitatea bicicletei pentru a evita orice posibil─â accidentare. Dac─â o cump─âra╚Ťi din magazinele online, alege╚Ťi produse cu greutate mai mare. Dac─â alegi un model mai greu asigur─â╚Ťi-v─â c─â este dotat cu ro╚Ťi pentru deplasare, altfel ├«╚Ťi va fi foarte greu s─â o deplasa╚Ťi dintr-un loc ├«n altul.

Bra╚Ťele bicicletei

Bra╚Ťele bicicletei fitness pot fi fixe sau mobile. Cele fixe se aseam─ân─â de multe ori cu un ghidon de biciclet─â normal─â, cu o form─â ergonomic─â ce permite un grip puternic. Bra╚Ťele mobile sunt specifice modelelor eliptice. Scopul lor este acela de a permite ╚Öi lucrarea bra╚Ťelor ├«n timpul exerci╚Ťiului de pedalere.

Ecran și senzori

Cam toate bicicletele de ultim─â genera╚Ťie sunt dotate cu un ecran sau cu un computer de bord. ├Än primul r├ónd, acesta trebuie s─â ofere informa╚Ťii legate de num─ârul de kilometrii, vitez─â, timpul petrecut, precum ╚Öi num─ârul de calorii arse pentru a fi utile.

Tipuri de biciclete fitness. Avantajele și dezavantajele fiecărui model

Biciclet─â sta╚Ťionar─â fitness

Acest model de biciclet─â poate fi clasificat ├«n mai multe subtipuri, ├«n func╚Ťie de construc╚Ťie ╚Öi de pozi╚Ťia corpului ├«n timpul pedal─ârii.

Bicicletele cu pedalare vertical─â – sunt potrivite pentru a ├«nt─ârii musculatura picioarelor, influen╚Ť├ónd doar ├«ntr-o m─âsur─â prea mic─â alte grupe de mu╚Öchi. Varianta vertical─â de biciclet─â fitness v─â permite s─â ave╚Ťi aceia╚Öi pozi╚Ťie ca cea a unei biciclete normale. Dezavantajul principal este acela c─â, dup─â o utilizare prelungit─â, devin incomode.

Biciclet─â fitness cu ro╚Ťi spinner

Este un model de biciclet─â vertical─â cu un pre╚Ť u╚Öor mai mare ├«ns─â cu alte avantaje de pedalare accelerat─â. De exemplu permite executarea unui program de mi╚Öcare mai intens, iar experien╚Ťa pedal─ârii se apropie de cea a pedal─ârii unei biciclete clasice.

Bicicleta sta╚Ťionar─â orizontal─â

Acest model este potrivit pentru persoanele care se afl─â ├«n perioada de recuperare sau prefer─â o pozi╚Ťie mai comod─â ╚Öi confortabil─â ├«n timpul execut─ârii exerci╚Ťiilor. Este potrivit─â pentru cei care au o greutate foarte mare, sau cei care se confrunt─â cu dureri articulare ori probleme cu spatele. Poate fi folosit─â ╚Öi ca aparat de ├«nc─âlzire a mu╚Öchilor ├«n vederea exerci╚Ťiilor ulterioare.

Biciclet─â fitness eliptic─â

Acest tip de bicicletă înlocuiește mișcarea rotativă a pedalelor cu o mișcare oscilantă. Corpul depune mai mult efort fizic, combinând conceptul de bandă de alergat cu cel al bicicletei eliptice. Este preferată de utilizatorii care își doresc să lucreze la un nivel ridicat mai multe categorii de mușchi.

├Än timp ce bicicleta sta╚Ťionar─â lucreaz─â doar mu╚Öchii picioarelor ╚Öi abdomenului, bicicleta eliptic─â lucreaz─â ╚Öi mu╚Öchii spatelui. Dac─â este vorba de o biciclet─â cu bra╚Ťe mobile, ├«n mod evident ╚Öi mu╚Öchii bra╚Ťelor vor fi stimula╚Ťi ├«ntr-o m─âsur─â mai ├«nsemnat─â.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 18 In medie: 4.3
Back to top button