Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune biciclete dama 2023

Dac─â v-a╚Ťi decis s─â practica╚Ťi ciclismul ├«n aer liber, ╚Öi nu ave╚Ťi ├«nc─â bicicleta potrivit─â, v─â propunem s─â analiza╚Ťi cu ├«ncredere bogata oferta de biciclete de dam─â existent─â ├«n acest moment pe pia╚Ť─â. Pute╚Ťi s─â deveni╚Ťi posesoarea fericit─â a unei biciclete de dam─â ieftin─â ╚Öi bun─â ╚Öi s─â v─â bucura╚Ťi pe deplin de multiplele beneficii pe care ciclismul le poate aduce ├«n via╚Ťa dumneavoastr─â.

Alegerea mijlocului de transport potrivit pentru dumneavoastr─â implic─â consultarea p─ârerilor despre bicicletele dam─â venite din partea speciali╚Ötilor, ce vorbesc de caracteristici tehnice specifice acestora. ├Än plus, citi╚Ťi ╚Öi p─ârerile utilizatorilor ce-╚Öi descriu experien╚Ťa personal─â cu bicicletele cump─ârate. Astfel, ve╚Ťi putea descoperi care sunt cele mai bune biciclete dam─â dintr-o mare varietate de modele puse la dispozi╚Ťie ├«n oferta de biciclete de dam─â de pe pia╚Ťa comercial─â.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Actualiz─âri de con╚Ťinut:

Pentru a avea cea mai bun─â experien╚Ť─â de shopping online, ne asigur─âm c─â verific─âm ╚Öi reverific─âm produsele ╚Öi pre╚Ťul produselor incluse de noi, astfel ├«nc├ót s─â-╚Ťi recomand─âm doar op╚Ťiuni de cea mai bun─â calitate. Po╚Ťi avea ├«ncredere ├«n alegerile noastre.

Tipuri de bicliclete de dam─â

Pe pia╚Ťa comercial─â exist─â diverse modele de biciclete dam─â, clasificate ├«n principal ├«n func╚Ťie de destina╚Ťia utiliz─ârii lor. Astfel, avem:

  • Bicicleta de dam─â pentru ora╚Ö ÔÇô acest model clasic destinat deplas─ârilor pe distan╚Ťe scurte, la ora╚Ö sau la ╚Ťar─â, poate fi cu cadru sau f─âr─â cadru. Este un model foarte rezistent, iar mi╚Öcarea se face foarte u╚Öor prin pedalare, av├ónd diverse trepte de vitez─â. Are un pre╚Ť mai sc─âzut fa╚Ť─â de alte modele mai complexe. Bicicleta de ora╚Ö e cea mai des ├«nt├ólnit─â, dovedindu-se confortabil─â ╚Öi practic─â, av├ónd ap─âr─âtori de lan╚Ť ╚Öi de noroi. ├Än plus, are accesorii diverse, precum lumini, portbagaj pe fa╚Ť─â sau spate, sonerie sau ╚Öaua comod─â. Ofer─â o pozi╚Ťie convenabil─â ╚Öi o vizibilitate bun─â. Dezavantajele pot fi greutatea deranjant─â uneori ╚Öi o vitez─â relativ sc─âzut─â.
  • Bicicleta de dam─â pentru munte ÔÇô este un model mai puternic dotat cu un schimbator de 18 ÔÇô 24 de viteze, montat pe roata din spate si care poate fi actionat din maneta amplasata pe coarne. Are cadru, furc─â ╚Öi angrenajul fabricat din otel. Are un pre╚Ť mai ridicat fa╚Ť─â de cele clasice ╚Öi este destinat─â, cu prec─âdere, iubitoarelor de natur─â. Modelul este ideal pentru terenuri dificile, fiind echipat cu cauciucuri puternice ╚Öi mai groase, cu crampoane ╚Öi multiple viteze pentru reglarea caden╚Ťei la pedalare. Astfel de biciclete de dama sunt durabile, dar necesit─â mult─â aten╚Ťie din partea dumneavoastr─â pe partea de ├«ntre╚Ťinere.
  • Bicicleta de dam─â pentru ciclism ÔÇô este un model ├«n general f─âr─â cadru, ceea ce face pedalarea mult mai u╚Öoar─â ╚Öi comod─â. Se poate spune c─â este conceput special pentru ciclism pe distan╚Ťe lungi, fiind necesar─â un nivel de pregatire intermediar─â sau chiar avansat─â a utilizatorului. Modelul ├«mbin─â avantajele bicicletelor de ora╚Ö si a celor de munte, dar greutatea superioar─â poate fi un dezavantaj important pentru utilizatorii de gen feminin.
  • BMX-ul este modelul de biciclet─â dam─â destinat celor care aleg varianta acroba╚Ťiilor ├«n skatepark-uri, caracterizandu-se printr-o pozi╚Ťionare joas─â ╚Öi ro╚Ťi mici. Varianta pliabil─â are dimensiuni relativ reduse ╚Öi o greutate manevrabil─â, fiind adresat─â celor ├«n c─âutarea adrenalinei. Sunt u╚Öor de depozitat ├«n spa╚Ťii mici.
  • Bicicleta electric─â de dam─â ÔÇô este modelul ce ╚Öi-a c├ó╚Ötigat treptat popularitatea, mai ales la genera╚Ťia t├ón─âr─â. Aceasta dispune de un motor electric ╚Öi o baterie care ofer─â pedalare asistat─â. ├Än acest fel experien╚Ťa ciclistic─â devine mult mai pl─âcut─â.

Principalele caracteristici tehnice ale bicicletelor de dame

Cadrul

Acesta are o form─â u╚Öor l─âsat─â, adaptat─â nevoilor femeii, fiind conceput ├«n acest fel pentru a se putea ├«nc─âleca u╚Öor, mai ales c├ónd doamnele se ├«mbrac─â ├«n fuste, rochii sau poate poart─â tocuri. M─ârimea sa se coreleaz─â cu ├«n─âl╚Ťimea biciclistului ╚Öi de aceea se impune consultarea tabelelor de m─ârimi oferite de produc─âtori. Cu ajutorul lor pute╚Ťi afla ce dimensiuni v─â sunt potrivite, ╚Ťin├ónd cont ╚Öi de diferen╚Ťele specifice fiec─ârei tipologii de biciclet─â de dam─â.

Ro╚Ťile

├Än ceea ce prive╚Öte ro╚Ťile, m─ârimea lor este important─â. Dac─â pentru modelele de ora╚Ö sau hibride cauciucurile vor fi mai sub╚Ťiri, pentru cele de munte se recomand─â ro╚Ťile cu crampoane. Dimensiunile ro╚Ťilor sunt, de asemenea, importante pentru ca centrul dumneavoastr─â de greutate s─â fie stabil. G─âsi╚Ťi online diverse tabele cu detaliile acestea specifice ╚Öi mai ╚Ťine╚Ťi cont ╚Öi de faptul c─â valorile difer─â ├«n func╚Ťie de tipul de biciclet─â.

Pipa

Pipa este dispozitivul ce fixeaz─â ghidonul. Lungimea sa determin─â gradul de ├«ntindere a corpului pentru a ajunge la m├ónete. Media este ├«ntre 90 si 100 mm, dar exist─â ╚Öi modele de biciclete de dama, ieftine ╚Öi bune, cu pipe mult mai lungi, de 120 mm, o pozi╚Ťie inconfortabil─â, mai ales la drum lung.

Greutate

├Än cazul femeilor este un criteriu esen╚Ťial deoarece determin─â c├ót de u╚Öor sau greu se manevreaz─â o biciclet─â. De obicei, cadrul este u╚Öor ╚Öi sub╚Ťire, dar chiar ╚Öi c├óteva kilograme conteaz─â, mai ales la drum lung sau anevoios. V─â recomand─âm alegerea unui cadru din aluminiu sau din carbon, care sunt mult mai u╚Öoare, ├«n detrimentul o╚Ťelului sau titanului. Astfel, experien╚Ťa pedalatului va fi una mult mai pl─âcut─â ╚Öi mai confortabil─â.

Buget

Bugetul disponibil pentru cump─ârarea unei biciclete poate fi un criteriu de selec╚Ťie destul de important. Trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont de faptul c─â bicicletele de dam─â ieftine, de p├ón─â la 1000 lei, vor con╚Ťine multe componente de slab─â calitate ce se vor strica relativ repede ╚Öi trebuie ├«nlocuite periodic. Pre╚Ťul mediu al unei biciclete bune este de p├ón─â la 2000 de lei, incluz├ónd ╚Öi modele rezistente la drumuri mai lungi, recrea╚Ťionale, prin ora╚Ö sau de teren. La peste 2000 de lei pute╚Ťi g─âsi modele mai performante, de nivel mediu, ce pot fi incluse ╚Öi ├«n competi╚Ťii semi-profesionale. Dac─â pre╚Ťul de achizi╚Ťie terce de 4000 lei cu siguran╚Ť─â vorbim de modele profesioniste.

Alegerea celei mai bune biciclete dam─â

Cu ajutorul informa╚Ťiilor tehnice prezentate mai sus v─â va fi mult mai u╚Öor s─â alege╚Ťi modelul de biciclet─â potrivit pentru dumneavoastr─â sau pe care s─â ├«l d─ârui╚Ťi unor femei dragi. Alege╚Ťi varianta de achizi╚Ťie on line, deoarece ve╚Ťi g─âsi oferte mult mai numeroase ╚Öi variate dec├ót ├«n magazinele fizice sportive. Nu mai r─âm├óne dec├ót s─â v─â dorim inspira╚Ťie ╚Öi plimb─âri frumoase cu bicicleta visurilor dumneavoastr─â!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 9 In medie: 3.9
Back to top button