Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune Aragazuri 2022

Unul dintre cele mai cunoscute ╚Öi utile aparate electrocasnice ├«n orice buc─ât─ârie este aragazul. Mai clasic sau mai modern, aragazul a fost al─âturi de consumatori ├«nc─â din momentul invent─ârii sale de c─âtre James Sharp ├«n 1826, fiind martorul t─âcut al celor mai extraordinare aventuri culinare a miilor de genera╚Ťii de oameni.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

To╚Ťi ╚Ötim cum trebuie s─â arate un aragaz, dar oare ╚Ötim cum trebuie s─â fie un aragaz ieftin ╚Öi bun atunci c├ónd vrem s─â-l cump─âr─âm. De aceea, ne-am g├óndit s─â venim ├«n ajutorul celor care studiaz─â ofertele de aragazuri disponibile pe pia╚Ť─â pentru a alege cel mai bun aragaz de buc─ât─ârie. Care sunt detaliile tehnice care conteaz─â ├«n alegerea unui bun aragaz, v─â prezent─âm ├«n continuare:

Caracteristicele importante ale unui aragaz bun

Dimensiunea

Alegerea celui mai bun aragaz pentru oricine trebuie s─â ╚Ťin─â cont de dimensiunea spa╚Ťiului unde va fi plasat, dar ╚Öi de volumul de g─âtit din familia respectiv─â. Modelul clasic de aragaz este cel cu 4 ochiuri ╚Öi cu dou─â l─â╚Ťimi standart: de 50 ╚Öi 60 centrimetri, la care se mai adaug─â 10 centrimetri ca spa╚Ťiu de siguran╚Ť─â p├ón─â la mobilier.

Aragazurile de pe pia╚Ťa comercial─â sunt confec╚Ťionate din dou─â tipuri de materiale: de inox ╚Öi din tabl─â vopsit─â. Diferen╚Ťa dintre cele dou─â nu este doar de calitate, ci ╚Öi de pre╚Ť. Dac─â vre╚Ťi s─â achizi╚Ťiona╚Ťi cel mai bun aragaz atunci ar trebui s─â investi╚Ťi ├«ntr-un model de inox, mai solid, mai aspectos ╚Öi cu o durat─â mai lung─â de folosire.

Num─ârul de arz─âtoare

Modele de aragazuri existente pe pia╚Ť─â pot fi cu 2 sau cu 4 arz─âtoare, de diferite m─ârimi. Cele din urm─â sunt cele mai des achizi╚Ťionate de consumatori, deoarece permit g─âtirea la diverse intensit─â╚Ťi pe gustul tuturor:

 • 1 arz─âtor mic destinat ├«nc─âlzirii sau pentru recipiente mici;
 • 2 arz─âtoare de dimensiuni medii, utilizate cel mai des pentru g─âtit;
 • 1 arz─âtor mare, cu volum ╚Öi intensitate mare de c─âldur─â.

Tipul de cuptor

Cea mai important─â component─â a unui aragaz r─âm├óne cuptorul. Atunci c├ónd vre╚Ťi s─â alege╚Ťi dintre multele modele de cuptoare, orienta╚Ťi-v─â ├«n func╚Ťie de necesit─â╚Ťile dumneavoastr─â practice ╚Öi func╚Ťionale. Cuptoarele pot fi de dou─â tipuri: simplu – cu un singur compartiment ╚Öi dublu – cu dou─â spa╚Ťii cu set─âri unice de g─âtire. De asemenea, cuptoarele au mai multe op╚Ťiuni foarte importante de care este recomandat s─â ╚Ťine╚Ťi cont:

 • Iluminarea interioar─â cu ajutorul unui bec ce transform─â g─âtitul ├«ntr-o experien╚Ť─â relaxant─â;
 • Rotisorul ÔÇô este un accesoriu util pe placul celor care vor s─â prepare carnea ├«n acest fel;
 • Timerul ÔÇô cea mai folositoarea op╚Ťiune la preparea produselor la cuptor care-╚Ťi indic─â exact timpul scurs; cu ajutorul s─âu preparatele culinare nu se mai ard ╚Öi nici nu trebuie s─â sta╚Ťi l├óng─â aragaz;
 • Aprinderea electric─â ÔÇô elimin─â folosirea unei surse de aprindere exterioar─â tot pentru cre╚Öterea confortului consumatorului.

Op╚Ťiuni ╚Öi func╚Ťiuni suplimentare

Alegerea celui mai bun aragaz implic─â ╚Öi verificarea op╚Ťiunilor suplimentare ale acestuia, deloc de neglijat, deoarece aragazul ├«╚Öi spore╚Öte astfel utilitatea:

 • Sistem de siguran╚Ť─â ÔÇô at├ót pentru plit─â c├ót ╚Öi pentru cuptor, extrem de util mai ales dac─â avem copii mici prin preajm─â pentru a evita accidentele nedorite; sistemul de siguran╚Ť─â se activeaz─â ╚Öi ├«n cazul scurgerilor accidentale de gaze;
 • Autocur─â╚Ťare – pirtolitic─â prin producerea de temperaturi foarte mari de 500 de garde celsius ce transform─â resturile alimentare ├«n cenu╚Ö─â sau cu ajutorul aburului ce ├«ndep─ârteaz─â depunerile foarte u╚Öor, f─âr─â substan╚Ťe de cur─â╚Ťare ╚Öi f─âr─â frecare.
 • Control tactil – ce asigur─â efectuarea tuturor opera╚Ťiunilor de pe ecranul de contor, f─âr─â butoane sau alte; aspectul estetic al aragazului este astfel mult ├«nbun─ât─â╚Ťit fa╚Ť─â de modelele clasice;
 • G─âtirea cu infraro╚Öu ÔÇô ce poate reduce timpul de pre├«nc─âlzire cu p├ón─â la 20% p─âstr├ónd preparatele g─âtire suculente ╚Öi pline de savoare;
 • Tehnologia Smart ├«ncorporat─â ├«n cuptorul aragazului ÔÇô ce ofer─â informa╚Ťii legate de func╚Ťionarea aragazului direct prin Wi-Fi, la tableta sau telefonul mobil al proprietarului.
 • Cuptoarele cu convec╚Ťie ÔÇô ce folosesc ventilatoare pentru a spirijni circula╚Ťia aerului cald ├«n interiorul cuptorului pentru prepararea unform─â a preparatelor.

Modele de aragaze

Cunosc├ónd caracteristicile de baz─â ale unui aragaz de calitate, v─â prezent─âm acum cele patru modele de aragaze existente pe pia╚Ťa comercial─â, cu avantajele ┼či dezavantajele fiec─ârui model:

Aragaz cu cuptor pe gaz


Acest model este cel mai popular model de aragaz deoarece are o func┼úionalitate independent─â de curentul electric, ├«n orice col┼ú de lume. ├Än plus, prin racordarea lui la electricitate, aragazul cu cuptor pe gaz poate beneficia de multe func┼úiuni suplimentare disponibile, precum iluminarea cuptorului, aprinderea electric─â sau temporizatorul. Popularitatea lor mare se datoreaz─â pre┼úului mic ┼či fiabilit─â┼úii lor mare, oferind ├«n acela┼či timp acela┼či grad de siguran┼ú─â ca orice model modern de aragaz.

Aragaz electric cu cuptor electric,

Este cea mai indicată alegere în zonele unde nu există branșament la gaze. Aragazul electric are numeroase avantaje: vă scapă de:

 • stresul cump─âr─ârii ┼či ├«nlocuirii buteliei,
 • grija mirosului de gaz ├«n cas─â,
 • grija pierderilor de gazelor sau alte detalii tehnice de acest fel.

Punctele mai slabe ale acestui model sunt:

 • timpul relativ lung necesar pentru atingerea punctului maxim de ├«nc─âlzire ┼či
 • pre┼úul, pu╚Ťin mai mare dec├ót ├«n cazul aragazului cu cuptor pe gaz.

Aragaz mixt cu plita pe gaz ┼či cuptor electric

Acest model de aragaz devine tot mai popular printre consumatori deoarece permite utilizarea acestuia at├ót pe curent, c├ót ┼či pe gaz ├«n func┼úie de necesit─â┼úi. Astfel sunt eliminate situa┼úiile nepl─âcute produse de vreo pan─â de curent sau vreo defec┼úiune tehnic─â la transmiterea gazului.

Aragaz cu inducţie.

Este modelul cu cea mai rapid─â procesare a alimentelor, cu principii de func┼úionare extrem de eficiente ┼či cu estetic─â net superioar─â celorlaltor modele. Punctele sale slabe sunt pre┼úul mare ┼či necesitatea utiliz─ârii doar a anumitor tipuri de vase, compatibile cu induc┼úia.

Spre deosebire de alte aparate electrocasnice, alegerea celui mai bun aragaz implic─â ├«n primul r├ónd alegerea modelui potrivit din cele patru mari categorii disponibile, ├«n func┼úie de nevoile ┼či bugetul fiec─âruia. Odat─â realizat─â aceast─â alegere, detaliile tehnice ┼či de func┼úionalitate devin secundare fiind deja incluse ├«n modelul de baz─â.

Av├ónd acuma aceste informa╚Ťii relevante nu mai r─âm├óne dec├ót s─â v─â ├«narma╚Ťi cu rabdare ╚Öi s─â face╚Ťi cea mai inspirat─â alegere. Cel mai bun aragaz pentru dumneavoastr─â este la un pas distan╚Ť─â.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 157 In medie: 4.2
Back to top button