Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune Aparate foto instant 2022

Alegerea unui aparat foto instant poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 aparate foto instant disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta

Nu pu╚Ťini sunt iubitorii unor fotografii tradi╚Ťionale pe suport de h├órtie, chiar dac─â evolu╚Ťia tehnologic─â ne ofer─â solu╚Ťia, mult mai facil─â, a pozelor realizate cu ajutorul telefonului mobil. Ace╚Ötia consider─â aparatul foto instant o investi╚Ťie extrem de important─â, poate pu╚Ťin nostalgic─â, amintindu-le de vremurile de ├«nceput ale fotografiei. Acestor iubitori ai fotografiei clasice ne-am propus c├óteva recomand─âri legate de achizi╚Ťia unei camere foto instant de calitate.

Alegerea celui mai potrivit aparat foto instant presupune cunoa╚Öterea caracteristicilor specifice de func╚Ťionare ale acestuia, timp de analiz─â a multiplelor modele ╚Öi o sum─â suficient de bun─â ├«nc─ât s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi aten╚Ťia spre modele mai performante.

Principalele caracteristici tehnice ale aparatului foto instant

Tipul de lentile

Aparatele de foto instant pot avea dou─â tipuri de lentile: retractabile sau fixe. Primul tip de lentine este mai performat dec├ót la doilea, deoarece captureaz─â mai mult─â lumin─â, ceea ce permite ob╚Ťinerea unor imagini mai luminoase. Dezavantajul lor este c─â se pot defecta mai u╚Öor, av├ónd un sistem de retractare destul de sensibil. Dac─â lucrul cu aceste lentile nu v─â este familiar, alege╚Ťi aparate cu lentile fixe cu care pute╚Ťi ob╚Ťine imagini destul de bune.

Apertura

Pentru cunosc─âturi, apertura unui aparat foto este ceva foarte cunoscut. Pentru ceilal╚Ťi, apertura ├«nseamn─â controlul cantit─â╚Ťii de lumin─â care p─âtrunde prin lentile. Dac─â o camer─â este dotat─â cu o apertur─â mare, aceasta va putea s─â surprind─â imagini mai luminoase ╚Öi sunt ideale pentru a fotografia imagini la o distan╚Ť─â mic─â, deoarece blureaz─â fundalul, sco╚Ť├ónd ├«n eviden╚Ť─â subiectul. Obiectivele cu apertur─â mic─â vor scoate imagini mai ├«ntunecate, dar sunt mai potrivite pentru a fotografia peisajele.

ISO

ISO se refer─â la controlul expunerii ╚Öi sensibilitatea senzorului camerei la lumin─â. O vitez─â ISO mic─â, ├«ntre 50 ╚Öi 800, este recomandat─â deoarece este mai pu╚Ťin probabil ca imaginea s─â apar─â cu granula╚Ťie sau neclar─â. Totu╚Öi, fotografiile au tendin╚Ťa de a ap─ârea mai ├«ntunecate. Vitezele ISO mari, de peste 800, sunt folosite pentru a ob╚Ťine imagini mai luminoase, dar cu zgomot ╚Öi o calitate mai mic─â a imaginii.

Viteza obturatorului

Este un parametru direct legat de ISO. Practic, stabile╚Öte durata ├«n care lumina p─âtrunde ├«n aparatul foto instant. Valorile mici ale vitezei obturatorului permit ob╚Ťinerea unor imagini mai luminoase, dar calitatea lor poate s─â scad─â mult. Acestea pot fi blurate sau subiectul surprins ├«n mi╚Öcare poate ap─ârea ca o urm─â de lumin─â ╚Öi nimic mai mult. Vitezele mai mari controleaz─â mai bine lumina, ceea ce duce la ob╚Ťinerea fotografiilor mai clare.

Bli╚Ť

Bli╚Ťul este o component─â important─â pentru o camer─â foto instant dac─â vre╚Ťi s─â ob╚Ťine╚Ťi fotografii spectaculoase. Dac─â ├«ns─â nu ave╚Ťi prea mult─â experien╚Ť─â de utilizare a bli╚Ťului ve╚Ťi avea surpriza c─â acesta v─â poate distruge instantaneele. De aceea, asigur─â╚Ťi-v─â c─â ve╚Ťi investi ├«ntr-un dispozit ce v─â permite dezactivarea bli╚Ťului atunci c├ónd dori╚Ťi acest lucru. Bli╚Ťul poate fi integrat ├«n carcasa aparatului sau poate s─â fie retractabil. Po╚Ťi controla c├ónd anume s─â folose╚Öti bli╚Ťul la un model retractabil. Acesta poate s─â apar─â atunci c├ónd ape╚Öi declan╚Öatorul sau c├ónd deschizi aparatul. ├Än cazul acestor camere foto, bli╚Ťul este situat la o distan╚Ť─â mai mare fa╚Ť─â de lentile. De asemenea, c─âuta╚Ťi ├«n descrierea produsului op╚Ťiunea de ÔÇ×autoflashÔÇŁ, ce calibreaz─â automat cantitatea de lumin─â necesar─â. Astfel nu vei mai ob╚Ťine fotografii cu supraexpunere.

Bateria

Acumulatorii pot fi re├«nc─ârcabili sau clasici de tip AA. Vei face alegerea ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele personale. Bateriile normale pot fi g─âsite cu u╚Öurin╚Ť─â ├«n magazine ╚Öi nu cost─â mult. Totu╚Öi, va trebui s─â ai mereu rezerve la tine. Acumulatorii re├«nc─ârcabili pot fi g─âsi╚Ťi doar la un anumit produc─âtor sau doar pentru un anumit tip de camer─â. Ace╚Ötia sunt mai scumpi, dar sunt o investi╚Ťie pe termen lung ce merit─â realizat─â. V─â recomand─âm s─â alege╚Ťi modele de aparate ce permit accesul u╚Öor pentru a scoate bateriile atunci c├ónd ave╚Ťi nevoie.

Consumabile

Pentru o astfel de camer─â foto vei avea nevoie de o h├órtie special─â pe care s─â ├«╚Ťi imprimi imaginile. Acestea sunt consumabile ce pot consta mai mult sau mai pu╚Ťin, de aceea trebuie s─â fii atent atunci c├ónd le alegi. Astfel, atunci c├ónd selectezi modelul de aparat foto instant, asigur─â-te c─â este compatibil cu mai multe tipuri de film sau h├órtie pentru imprimare. Trebuie s─â po╚Ťi alege fie ├«ntre h├órtie clasic─â cu celebrele margini albe, fie h├órtie cu margini colorate sau diferite modele.

Cel mai bun aparat foto instant vă poate permite imprimarea atât a pozelor landscape, cât și de tip portret. Aparatele care printează poze tip portofel, sunt mai potrivite pentru portrete sau fotografii macro. Cele care pot să imprime în format wide, sunt mai potrivite pentru peisaje sau grupuri largi de oameni.

Calitatea materialelor

Aparatele foto instant au ├«n fond o carcas─â din plastic, ce nu pare foarte rezistent─â. Totu╚Öi, modelele comercializate la noi sunt mai diverse, din acest punct de vedere. Majoritatea produc─âtorilor ├«n╚Ťeleg acum necesitatea de a folosi materiale mai trainice pentru a construi astfel de aparte foto, deci dac─â vrei un model durabil, caut─â unul c├ót mai recent.

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare

Multe modele pot avea anumite func╚Öii sau op╚Ťiuni suplimentare extrem de utile ╚Öi interesante pentru a face poze spectaculoase ├«ntr-un mod c├ót mai eficient. Enumer─âm c├óteva dintre aceste func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare:

  • Alert─â baterie ÔÇô v─â anun╚Ť─â c├ónd bateria ajuge la valori minime.
  • Alert─â terminare h├órtie foto ÔÇô util─â pentru o eficien╚Ťa sporit─â a print─ârii pozelor;
  • Memorie intern─â ÔÇô astfel ve╚Ťi putea stoca imaginile pe care vre╚Ťi s─â le printa╚Ťi mai t├órziu sau s─â le transfera╚Ťi pe un alt dispozitiv.
  • WI-FI sau Bluetooth ÔÇô op╚Ťiuni utile pentru o conectare rapid─â la telefonul mobil.

Brand recunoscut

Este important s─â cumperi aparatul foto instant de la un produc─âtor cunoscut dac─â vrei imagini de calitate. Brandurile de renume sunt mai atente la materialele din care sunt fabricate camerele foto instant ╚Öi ofer─â mai multe servicii de garan╚Ťie ╚Öi post garan╚Ťie.

Alegerea celui mai bun aparat foto instant

Atunci c├ónd decizi╚Ťia de achizi╚Ťie este luat─â, v─â recomand─âm s─â analiza╚Ťi mai ├«nt├ói on line ofertele de aparate foto instant de pe pia╚Ťa comercial─â. Ve╚Ťi c├ó╚Ötiga astfel timp pre╚Ťios ╚Öi ve╚Ťi avea acces la diverse oferte avantajoase de v├ónzare on line a produselor. Pleca╚Ťi de la propriile dumneavoastr─â nevoi personale dac─â vre╚Ťi s─â fi╚Ťi mul╚Ťumi╚Ťi de investi╚Ťia dumneavoastr─â. Mult succes la cump─âraturi!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 9 In medie: 4
Back to top button