Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune Aparate de aer condi╚Ťionat 2021

Tr─âind ├«ntr-o epoc─â a schimb─ârilor climatice ce afecteaz─â grav planeta este greu de imaginat c─â mai exist─â spa╚Ťii de locuit f─âr─â aparate de aer condi╚Ťionat. Chiar ╚Öi ├«n zone unde alt─âdat─â aerul condi╚Ťionat era o fantezie, ast─âzi este un aparat electrocasnic de maxim─â necesitate pentru men╚Ťinerea unei temperaturi optime, constante, ├«n spa╚Ťiile de lucru ╚Öi de locuit.

Dificultatea care apare pentru cump─âr─âtorul obi╚Önuit este de a alege un aparat de aer condi╚Ťionat ieftin ╚Öi bun din multitudinea de oferte de aer condi╚Ťionat existe pe pia╚Ťa comercial─â. De aceea, v─â propunem s─â trecem ├«n revist─â principalele caracteristici ale unui aparat de aer condi╚Ťionat bun:

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Caracteristicile tehnice ale aparatelor de aer condi╚Ťionat

Puterea de r─âcire

Cea mai important─â caracteristic─â a unui aparat de aer condi╚Ťionat este puterea sa de r─âcire care se calculeaz─â dup─â trei parametric:

 • Emisiile de c─âdur─â de la echipamentele electrice
 • Num─ârul pere╚Ťilor expu╚Öi la soare ╚Öi
 • Gradul izola╚Ťiei acestora.

Astfel, ├«n func╚Ťie de ├«n─âl╚Ťimea camerei trebuie s─â urm─ârim urm─âtoarele valori ale puterii de r─âcire. De exemplu: la o ├«n─âl╚Ťime minim─â de 2,5 metri puterea de r─âcire a aparatului de aer condi╚Ťionat trebuie s─â fie:

 • 9.000 Btu pentru o suprafa╚Ť─â de p├ón─â ├«n 40 metri p─âtra╚Ťi
 • 1.200 Btu pentru o suprafa╚Ť─â de p├ón─â ├«n 55 metri p─âtra╚Ťi
 • 1.800 Btu pentru o suprafa╚Ť─â de p├ón─â ├«n 85 metri p─âtra╚Ťi
 • 2.400 Btu pentru o suprafa╚Ť─â de p├ón─â ├«n 110 metri p─âtra╚Ťi

Dac─â alege╚Ťi un aparat de aer condi╚Ťionat cu capacitate mai mic─â dec├ót cea necesar─â el nu va reu╚Öi s─â r─âceasc─â camer─â, consum├ónd doar energia electric─â f─âr─â sens. Dac─â alege╚Ťi un aparat cu o capacitate prea mare dec├ót ave╚Ťi nevoie, ve╚Ťi fi obliga╚Ťi s─â-l opri╚Ťi mai des, iar acest lucru va duce la uzarea prematur─â a acestuia ├«n timp.

Clasa energetic─â

Fiind unul dintre cele mai mari consumatoare de curent electric dintre aparatele electrocasnice, clasa energetic─â al acestuia este un criteriu important de alegere a unui aer condi╚Ťionat bun. Astfel, v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi un aparat de aer condi╚Ťionat din clasa A plus chiar dac─â pre╚Ťul acestuia este mai mare. Datorit─â consumul mai redus de energie costul investi╚Ťiei se va amortiza rapid.

Compresorul

Acesta este componenta principal─â a unui aparat de aer condi╚Ťionat ╚Öi poate fi de trei feluri: cu piston, rotativ ╚Öi cu spiral─â. Compresoarele cu piston sunt greoaie ╚Öi g─âl─âgioase, cele rotative sunt mult mai compacte ╚Öi silen╚Ťioase iar cele cu spiral─â sunt cele mai silen╚Ťioase. Evident c─â cel mai bun aparta de aer condi╚Ťionat trebuie s─â fie dotat cu compresor cu spiral─â pentru o eficien╚Ť─â mai mare ╚Öi o durat─â mai lung─â de via╚Ť─â a acestuia.

Filtrele

Orice aparat de aer condi╚Ťionat este dotat cu filtre, ├«ns─â conteaz─â ╚Öi calitatea acestora. Alege╚Ťi modelel care dispun de:

 • Filtru electrostatic ÔÇô util celor ce sufer─â de diverese alergii
 • Filtru de ionizare ÔÇô capabil s─â re╚Ťin─â praful ╚Öi germenii d─âun─âtori din aer
 • Filtru anti-fungus ÔÇô ce omoar─â bacteriile ce pot intra ├«n circuitul aparatului

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni diverse

Cele mai bune aparate de aer condi╚Ťionat sunt dotate cu diverse op╚Ťiuni suplimentare care ├«l fac mai performant. Enumer─âm c├óteva dintre acestea:

 • Func╚Ťia de dezumificare – ce reduce umezeal─â din aer ╚Öi cre╚Öte confortul ├«n ├«nc─âpere;
 • Modul ÔÇ×sleepÔÇŁ al unui aparat de aer condi╚Ťionat ajusteaz─â temperatura pe durata nop╚Ťii;
 • Func╚Ťia de pornire automat─â a aparatului la un anumit moment al zilei;
 • Func╚Ťia de programare -ce poate permite controlul aparatului de la distan╚Ť─â prin SMS sau prin WI-FI;
 • Termostat reglabil, cu cel pu╚Ťin dou─â trepte de viteza pentru r─âcire ╚Öi minimum dou─â viteze pentru ventilator;
 • Func╚Ťia de auto-diagnostic ce permite depistarea rapid─â a unor erori de func╚Ťionare;
 • Op╚Ťiunea de auto-cur─â╚Ťare, extrem de util─â pentru men╚Ťinerea unui aer curat ├«n ├«nc─âpere.

Model ╚Öi spa╚Ťiu de instalare

Pe pia╚Ťa comercial─â exist─â numeroase modele ce pot fi ├«mp─âr╚Ťite ├«n dou─â mari categorii: aparatele de aer condi╚Ťionat portabile ÔÇô modele mai zgomotoase ╚Öi cu mai mic─â eficien╚Ť─â de func╚Ťionare ╚Öi modele sta╚Ťionare de tip slit ÔÇô mult mai eficiente. Acestea din urm─â sunt compuse din dou─â unit─â╚Ťi, una exterioar─â, ce con╚Ťine compresorul ╚Öi una interioar─â, ce con╚Ťine ventilatorul ╚Öi componenta de control. Un aparat bun de aer condi╚Ťionat trebuie s─â fie de tip split.

Odat─â instalat aparatul de aer condi╚Ťionat are nevoie de spa╚Ťiu pentru a func╚Ťiona corect ╚Öi pentru a absorbi un flux de aer constant din exterior. De asemenea, umezeala din interior trebuie s─â se scurg─â ├«n mod corespunzator dup─â ce a fost colectat─â de aparat. ├Än plus ar trebui s─â alege╚Ťi un model cu unitatea exterioar─â fabricat─â din o╚Ťel galvanizat rezistent la factorii externi de mediu.

Argumente pro ╚Öi contra utiliz─ârii aparatelor de aer con╚Ťionat

Argumente contra:

Nu pu╚Ťini sunt cei care sus╚Ťin c─â aparatele de aer condi╚Ťionat sunt d─âun─âtoare s─ân─ât─â╚Ťii. Argumentele lor se refer─â la microbii, viru╚Öii ╚Öi praful ventilat de acestea ce pot provoca alergii, sinuzite sau r─âceli celor din ├«nc─âpere.

Argumente pro:

Aparatele de aer condi╚Ťionat nu sunt d─âun─âtoare pentru s─ân─âtate cu condi╚Ťia s─â fie folosite corespunz─âtor, s─â fie dotate cu filtre de aer ╚Öi sunt setate la o temperatur─â rezonabil─â. Varia╚Ťia ideal─â a temperaturii pentru corpul uman, ├«n sezonul de var─â, este cuprins─â ├«ntre 23 ╚Öi 26 grade, iar cea a umidit─â╚Ťii ├«ntre 40 ╚Öi 60%. Speciali╚Ötii recomand─â s─â set─âm aparatul de aer condi╚Ťionat pe o temperatur─â doar cu 7 grade mai mic─â dec├ót cea f─âr─â aer condi╚Ťionat. Astfel, organismul nu va fi supus la un efort de adaptare dificil.

Alegerea celui mai bun aparat de aer condi╚Ťionat

Aparatele de aer condi╚Ťionat sunt apreciate ╚Öi trebuie achizi╚Ťionate lu├óndu-se ├«n considerare ├«n primul r├ónd criteriile tehnice deja men╚Ťionate. ├Än cazul lor conteaz─â mai pu╚Ťin partea estetic─â sau de dimensiune, ├«ns─â tipul de compresor, puterea de r─âcire, consumul energetic sau func╚Ťiile ╚Öi op╚Ťiunile de care dispun sunt esen╚Ťiale pentru o func╚Ťionare optim─â a acestora.

╚Üine╚Ťi cont de toate aceste informa╚Ťii tehnice, men╚Ťionate ├«n acest articol, nu mai r─âm├óne dec├ót s─â v─â stabili╚Ťi un buget adecvat, suficient de satisf─âc─âtor ╚Öi s─â alege╚Ťi cel mai bun aparat de aer condi╚Ťionat posibil.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 106 In medie: 4
Back to top button